ОШ "ВУК КАРАЏИЋ"
 
   
   

АКТУЕЛНО

 
   
 
 
 

24.10.2013     U sklopu obeležavanja Dana škole, 25. oktobra, u OŠ „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu ove nedelje su organizovani „Vukovi dani“. U okviru manifestacije, danas je u dvorištu škole održan javni čas iz istorije na temu „Srbija u periodu između 1912-1918 godine“.Cela sedmica bila je posvećena proslavi dana škole i Vuku Karadžiću, reformatoru srpskog jezika a u programu su učestvovali kako nastavnici i stručno osoblje, tako i svi učenici. Na današnjem javnom času, koji je održan pored spomenika podiknutom svim stradalim u ratovima od 1912-1918 godine, pored profesorke istorije Ljiljane Perišić, govorio je i predsednik udruženja potomaka ratnika Miodrag Aleksić.Osim javnog časa, danas je u prostorijama škole organizovan i mini sajam knjiga izdavača „Laguna“, „Kreativni centar“ i „Zmaj“. Centralna proslava Dana škole je u petak 25. oktobra, kada će učenici i nastavnici, zajedno sa roditeljima, obeležiti 48. godinu postojanja stepojevačke OŠ „Vuk Karadžić“.

30.01.2014     Proslava dana Svetog Save  Proslavu dana Svetog Save ulepsala je i priredba koja je odrzana u holu nase  skole.

                           

10.04.2014     U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu održan je tradicionalni Uskršnji vašar. Više od 10 godina učenici, nastavnici i roditelji učestvuju u organizovanju ovog događaja koji je humanitarnog karaktera. Svi izloženi radovi su napravljen...i u čast najradosnijem hrišćanskom prazniku Uskrsu, a manifestacija je dobar primer kako zajedničkim radom, trudom i zalaganjem mogu da se kreiraju različiti ukrasni predmeti i pri tom zaradi novac za ono što je deci najpotrebnije. Za najmlađe je svaki vašar zanimljiv ali ovaj ima posebnu draž jer su upravo oni sami osmislili i učestvovali u njegovoj realizaciji. Ovakva manifestacija na najbolji način prezentuje sve ono što se u školi organizuje tokom godine i pokazuje kako je samo malo potrebno da jedan dan u školi izgleda sasvim drugačije. Ovaj drugačiji dan deci ulepšava detinjstvo i to je jedan od razloga zašto će se ovaj vašar organizovati i narednih godina.

23.05.2014      Ugrožene porodice, koje su zbog poplava bile smeštene u OŠ “Vuk Karadžić” u Stepojevcu, premešetene su u SRC “Kolubara”. U proteklih nekoliko dana u stepojevačkoj školi boravilo je 170 ljudi. Trenutno se radi sve na normalizaciji i pripremi prostorija škole, kako bi se u što skorijem vremenskom periodu učenici vratili u školske klupe, rekla je za RTV GEM Verica Anđelić, direktorka škole.

27.07.2014     Održana svečana dodela svedočanstava prvoj generaciji polaznika projekta "Druga šansa" koji su uspešno završili osnovnu skolu po programu FOOO.Prisutne polaznike i nastavnike skole pozdravili su i poželeli uspeh u daljem školovanju i radu,direktorka škole Verica Anđelic i u ime opštinskog odbora za nacijonalne manjine i nevladinih organizacija Enes Ljaić.

10.09.2014     U toku je  upis novih polaznika projekta Druga šansa ,koji nastavlja sa radom u naredoj školskoj godini kao redovna aktivnost naše škole.Pozivamo sve one koji imaju više od 15 godina i žele da završe osnovnu školu ,da nam se pridruže i upišu jedan od tri ciklusa obrazovanja odraslih po programu FOOO.         

           

22.10.2014    Vukovi dani - Odbojkaši reprezentacije Srbije i predstavnici fakulteta za fizičku kulturu održali su promotivni čas odbojke učenicima OŠ ''Vuk Karadžić'' . Druženje sa odbojkašima organizovano je povodom obeležavanja dana škole a u ovoj nedelji planirana su dva sportska dana. Vukovi dani koji se od 20. do 24. oktobra organizuju povodom 51. rođendana osnovne škole ''Vuk Karadžić'' u Stepojevcu posvećeni su stogodišnjici kolubarske bitke, ali i značajnim jubilejima: 110 godina od izgradnje škole u Leskovcu i 280 godina pismenosti u ovom kolubarskom mestu. Pored svih kulturnih i umtničkih sadržaja dva dana su posvećena afirmaciji sporta i zdravim načinima života. O sportu, pre svega odbojci govorili su profesori i studenti fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja univerziteta u Beogradu kao i reprezentativci Srbije. Kako su nam rekli školska hala u Stepojevcu zadovoljava sve uslove i pravi je i osnovni uslov za početak razvoja sporta u tom delu opštine. Jedan od promotera bio je i reprezentativac Srbije Nenad Majstorović.Tokom narednih dana u osnovnoj školi ''Vuk Karadžić'' 24. oktobra planirana je svečana priredba povodom rođenja Vuka Stefanovića Karadžića. Istovremeno za učenike osmog razreda biće održana projekcija filma ''Kolubarska bitka'' čiji su autori učenici ove škole.

14.12.2014  Ucenici i nastavnici su se ukljucili  nizom aktivnosti u  proslavu 100 godina od kolubarske bitke  ucescem u razlicitim programima ove manifestacije

 

27.01.2015    Свети Сава, школска слава обележена је традицијонално уз Светосавску химну, приредбу ученика и сечење славског колача у присуству председника општине Лазаревац Драгана Алимпијевића ,председника месне заједнице Степојевац Ратка Јевтића ,те многобројних родитеља ученика, запослених и других гостију.

 
 31.03.2015      У организацију ученичког парламента одржана манифестација "Дани екологије" у нашој школи. Такођер је уприличена  презентација ученика и чланове новинарске секције о очувању природе , значају еколошке свести код младих  и одрживом развоју, која је одржана у препуној  школској библиотеци. Ова манифефестација се наставлја садњом различитих врста биљака и цвећа у дворишту школе ,те перманентном бригом од стране одељенских заједница која добијају конкретне обавезе да се брину о истима. 
 
 
25.06.2015     Додела сведочанстава другој генерацији полазника пројекта "Друга шанса" који су завршили основну школу и положили завршни испит. Полазнике, наставнике и госте поздравили су у име колектива дир. Верица Анђелић и у име невладине организације CEVIT Енес Љајић.
 
 
28.09.2015     U okviru saradnje sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje u osnovnoj školi ''Vuk Karadžić'' u Stepojevcu, reprezentativci Vanja Grbić i Nikola Majstorović kao i profesor Goran Nešić održali su promotivni čas odbojke. Upoznavši mališane sa osnovnim tehnikama i elementima odbojke proslavljeni reprezentativci Vanja Grbić i Nikola Majstorović kao i profesot Goran Nešić izvršili su i testiranje njihovih sposobnosti. Doktor Goran Nešić je naglasio značaj sporta za psiho – fizički razvoj dece. Proslavljeni reprezentativac Vanja Grbić je istakao da odbojka kao jedan od najpopularnijih sportova privlači decu, a cilj je afirmacija fizičkih aktivnosti. Svoje zadovoljstvo ostvarenom saradnjom izrazila je i direktorka osnovne škole ''Vuk Karadžić'' u Stepojevcu Verica Anđelić. Mališani koji su učestvovali na ovom promotivnom času već su izrazili interesovanje za školu odbojke, što je i bio deo cilja zbog koga je organizovan promotivni čas odbojke. 
                                         Stepojevac, OŠ ''Vuk Karadžić'' - Saradnja sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje
 
 24.10.2015     Projekat ''Mala matura – veliko srce'' kako je planirano, biće do kraja školske godine realizovan u osnovnoj školi ''Vuk Karadžić'' u Stepojevcu. Planirano je da mališani OŠ ''Vuk Karadžić'' ugoste 54 učenika zbratimljene OŠ ''Svetozar Marković'' iz Velike Hoče kod Orahovca. Prilikom obeležavanja 150 godina postojanja OŠ ''Svetozar Marković'' iz Velike Hoče kod Orahovca, proslavi su prisustvovali i predstavnici OŠ ''Vuk Karadžić'' iz Stepojevca, tom prilikom došlo je do bratimljenja ove dve škole. Proslava je bila poseban događaj kulturno-istorijskog karaktera za Srbe na Kosovu, koji su podsetili da je Velika Hoča kao duhovni, kulturni i ekonomski centar imala poseban značaj u srednjevekovnoj srpskoj državi. Prilikom posete Kosovu dogovoren je i početak projekta ''Mala matura – veliko srce'' a cilj je da 54 učenika škole u Orahovu posete Stepojevac. Osnovna škola u Velikoj Hoči počela je sa radom 1865. godine i bila je jedna od dve svetovne škole u Metohiji. Kroz istoriju svog postojanja menjala je imena, a sada postoji inicijativa da škola dobije ime ''Sveta Ana'' po hramu koji se nalazi u dvorištu škole, a koji je posvećen ovoj svetiteljki, zaštitnici dece. Cilj je da dolaskom u Stepojevac mališani dobiju na dar prelepe uspomene i trenutke ispunjene druženjem i prijateljstvom. 
                                           
26.10.2015     Obeležen Dan škole  ''Vuk Karadžić'' nizom aktivnosti u okviru manifestacije ''Vuku u čast''. Tradicionalno, kao i svake godine učenici su svoje aktivnosti od 19. do 26. oktobra posvetili životu i radu reformatora srpskog jezika. Dan škole učenici su proslavili 23. oktobra, a 26. planirana je svečana akademija. ''Vukovi dani''. se od 19 do 26. oktobra organizuju povodom 52. rođendana osnovne škole ''Vuk Karadžić'' u Stepojevcu. I ove godine obeležava se i 111 godina od izgradnje škole u Leskovcu i 281 godina pismenosti u ovom kolubarskom mestu. Većina aktivnosti posvećena je promociji srpskog jezika i književnosti, kao i izučavanju života i rada Vuka Karadžića. Posebnu pažnju učenika izazvali su interaktivni kvizovi kao i izložbe organizovane Vuku u čast. Povodom dana škole nagrađeno je tridesetak najboljih učenika a pored pojedinaca škola će posebno nagraditi najuspešnije sekcije. Završnoj akademiji povodom dana škole i dana rođenja Vuka Karadžića 26. oktobra, prisustvovali su roditelji, zaposleni i polaznici projekta „Druga šansa“ koji se sprovodi u našoj školi. Takođe očekuje se dolazak i predstavnika škole iz Velike foče kod Orahovca, sa kojom je od ove godine zbratimljena stepojevčka osnovna škola. 
 
27.01.2016   Povodom školske slave u prostorijama škole organizovana je svečana akademija u kojoj su učestvovali gosti, zaposleni i učenici naše škole.
 
 
 01.04.2016    U osnovnoj školi ''Vuk Karadžić'' u Stepojevcu, održan je Festival nauke. Preko 90 učenika naše škole, uzrasta od šestog do osmog razreda demonstrirali su oglede iz fizike. Cilj organizatora  Festivala nauke  jeste učenje kroz igru. Stariji osnovci, u školskom holu, demonstrirali su preko 50 ogleda , koji su obuhvatili kretanje zvuka i svetlosti,elektromagnetnu silu, vazdušni pritisak, povratnu spregu i druge interesantne oblasti fizike.
                                     

13.05.2016    Сваке године све више ђака се уписује у нашу школу и ван подручја општине Лазаревац, истиче директорка Верица Анђелић. Једна од најбитних активности у школи су упис нових првака и припрема осмака за завршни испит ткз. "mалу матуру". Завршни испит полажу и полазници програма "Друга шанса", којима се могу придружити и полазници који су похађали овај програм и претходних година, а нису положили завршни испит. Након завршетка основне школе полазницима је омогућен и упис у низ средњих стручних школа са којима наша школа успешно сарађује.

 

  30.06.2016   Diplome polaznicima programa ''Druga šansa'' u okviru projekta funkcionalnog obrazovanja odraslih u OŠ ''Vuk Karadžić'' u Stepojevcu uručene su na svečanosti koja je tim povodom organizovana u ovoj školi. Osnovno obrazovanje ove godine je završilo 15 polaznika. Projekat se realizuje u saradnji sa udruženjem '' Cevit ''. Direktorka škole Verica Anđelić izrazila je svoje zadovoljstvo postignutim. Projekat '' Druga šansa '' realizuje se uz podršku i saradnju udruženja '' Cevit ''. Na teritoriji opštine Lazarevac projekat ''Druga šansa'' se realizuje u osnovnim školama u Baroševcu i Stepojevcu. Za polaznike iz MZ Sokolovo nastava se organizuje u njihovom mestu. Oni obrazovanje mogu nastaviti i u nekoj srednjoj stručnoj školi.   vimeo.com/172967070

 

   01.09.2016    Početak nove školske godine u našoj školi obeležen je svečanim prijemom novih učenika u prvi razred, kako u centralnoj tako i u područnoj skoli u Vrbovnu. Učenike ostalih odeljenja čeka niz obaveza i noviteta, počevši od nabavke novih udžbenika do izmena u školskom kalendaru. Prvo polugodište se završava, 27. januara 2017. godine. Drugo polugodište počinje, 13. februara 2017. godine, a završava 30. maja za učenike osmog razreda, odnosno u utorak, 13. juna za učenike od prvog do sedmog razreda. U toku školske godine učenici imaju zimski, prolećni i letnji raspust. Zimski raspust ima dva dela – prvi deo počinje u sredu, 4. januara 2017. godine, a završava se u petak, 6. januara, a drugi deo u ponedeljak, 30. januara, a završava u petak, 10. februara 2017. godine. Prolećni raspust počinje, 13. aprila , a završava se u ponedeljak, 17. aprila 2017. godine.

                                  

   21.10.2016   U osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu Asocijacija za bezbednost motociklista, uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, realizovala je radionice iz projekta „Traffic safety“, sa učenicima starijih razreda, koje su imale za cilj jačanje svesti o bezbednosti u saobraćaju, a prvenstveno bezbednosti u vožnji dvotočkaša i ukazivanje na posledice ogrešenja o pravila. U zanimljivoj, edukativnoj, ali i demonstracionoj radionici učenici su imali prilike da se upoznaju sa ovim aspektom bezbednosti u saobraćaju. Poražavajuća statistika o broju pogunulih motociklista navela je stručnjake iz ove oblasti da pokrenu projekat „Traffic safety“. Opšti cilj projekta odnosi se na smanjenje broja stradalih mladih vozača motocikla i mopeda, u odnosu na ukupan broj stradalih u saobraćajnim nezgodama, imajući u vidu da su mladi vozači i putnici na mopedima i motociklima najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u Srbiji, na osnovu stručne teorijske i praktične edukacije u oblasti bezbednosti saobraćaja i zdravstvenog fitnesa. Asocijacija za bezbednost motociklistau 18 beogradskih osnovnih škola, srednjih škola i gimnazija, sprovodi Projekat “TrafFIc SafeTy”, koji finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Osnovna škola u Stepojevcu je 16 koju je ova asocijacija obišla a u planu je da se više pažnje posveti edukaciji dece na području opštine Lazarevac, gde je zabeležn porast broja motociklista. 

  26.10.2016  Прослављен Дан школе низом манифестација у склопу Вукових дана које су обележили бројни радови ученика и наставника од ликовних, драмских, музичких и других радионица. Посебно су интересантна гостованја локалних писаца и музичких ансамбала.

 

 15.12.2017    Низ манифестација у поводу 101 годишњице Колубарска битке

                                                     

 28.12.2017  Новогодишњи концерт музичке школе

  

 27.01.2017    Прослава дана Светог Саве, приредба свих ученика наше школе

 

 25.04.2017  На градском такмичењу из српског језика, одржаном у Београду наше ученице освојиле су једно прво и два друга места. Прво место освојила је Љубица Ђорђевић ученица VIII1. Друго место освојиле су Анастасија Мијајловић VII1 и Тамара Симановић V1. На републичко такмичење у Тршић иду Љубица Ђорђевић и Тамара Симановић. Честитамо ученицима и њиховој наставници Данијели Петковић.

 25.04.2017  Одржано школско такмичење под слоганом "Тотално другачи од других" у организацији школског парламента и наставника енглеског језика Милоша Ђурђевића. Једногласном одлуком жирија победила је и освојила прво место, будућа глумица, Ружица Ђорђевић, ученица V1. Честитамо  Ружици и захваљујемо свим осталим такмичарима.

 28.04.2017  Позоришна престава "Осмех заједништва" у сарадњи наше школе и организације Цевит. Заједнички циљ, промоција толеранције, различитости и заједништва.

 www.facebook.com/vukkaradzic.stepojevac/videos/10213036131157389/

 31.05.2017  Prvi put u opstini Lazarevac i prvi put u nasoj skoli, jedinstven dogadaj - „Vreme je za maturu". Uzivali smo u nastupima nasih predskolaca, prvaka, folklorasa i plesaca, a najvise u prezentaciji ucenika VIII razreda.

Dragi nasi osmaci, cestitamo vam zavrsetak osnovnog skolovanja i zelimo vam srecu i uspeh na maloj maturi.
„SAMO NAPRED, NEMA NAZAD" 
 

29.06.2017  Podela svedočanstava polaznicima FOOO,uz prisustvo zaposlenih i gostiju

 

 

01.09.2017    Почела је нова школска година у нашој школи свечаним пријемом нових ученика у први разред. Прваке, њихове родитеље, остале ученике и запослене поздравили су својим програмом ученици нижих разреда уз помоћ својих учитеља.

 

26.10.2017   Povodom 26. oktobra, dana rođenja Vuka Karadžića, u istoimenoj osnovnoj školi u Stepojevcu upriličena je priredba. OŠ “Vuk Karadžić” osim škole u Stepojevcu, pripada i područna škole u Leskovcu, sa tradicijom postojanje  dužom od 100 godina. Dan škole danas slavi 360 učenika i 50 zaposlenih. Za svaki dan u ovoj sedmici je osmišljena neka aktivnost koja je posvećena liku i delu Vuka Karadžića. Kako prethodnih dana tako i do kraja nedelje biće organizovan i kviz znanja za učenike od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda. Uprava škole posebno je ponosna na učenike i profesore koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Iako je cela nedelja posvećena Vuku Karažiću, svečanost povodom dana škole počela je danas priredbom učenika koji su pokazali izuzetan talenat za pesmu, igru i glumu. 

 Pogledajte Link sa videozapisom sa proslave Dana škole 26.10.2017 godine

                           www.youtube.com/watch

 29.12.2017    Novogodišnje raspoloženje preplavilo je našu školu. Učenici i zaposleni u našoj školi su nizom manifestacija obeležili dolazak nove godine i božićnih praznika. Sve učionice i kabineti su okićeni radovima ucenika, hol škole je ukrašen a najveće oduševljenja pobrao je deda mraz!

  

 26.01.2018    Прослава дана Светог Саве одржана је у Центру за културу Лазаревац, свечаном академијом. Драмско поетски игроказ о животу св.Саве извели су   ученици виших и нижих разреда чланови драмско рецитаторских секција и  хора школе уз помоћ својих наставника.Ове године наша школа је домаћин и Светославског бала.

 

                                                   

 29.04.2018 Naši učenici na izletu, Suvobor(Ravna Gora) ,Sremuš Sekcija sa nastavnicom Slobodankom Cicom Mirković

14.05.2018 Uspesi naših učenika na takmičenjima iz Srpskog i Francuskog jezika, Anastasija Mihajlovic na dva republička takmičenja,čestitke!!!

03.09.2018   Nova školska godina počela je naročito veselo za nove prvake, u čiju čast je   organizovana  mala  svečanost u našoj školi u organizaciji učiteljica i starih učenika nizih razreda.

 16.10.2018  Obeležen Svetski dan hrane u našoj školi. Gosti iz Doma zdravlja održali su predavanje o zdravoj ishrani i ispravnim životnim navikama u ishrani. Odrzana izložba zdravih namernica i degustacija za sve prisutne.

26.10.2018  Povodom dana osnovne  škole "Vuk Karadžić" obnovljeno je prijateljstvo sa osnovnom školom iz Josipova opština Valandovo iz Makedonije. Na ovaj način dve zbratimljene škole nastavljaju ponovo saradnju nakon vise decenija.

02.12.2018  У оквиру програма сталног стручног усавршавања наставника данас је у нашој школи одржан семинар „Настава на три нивоа сложености оријентисана на образовне стандарде". У радној атмосфери и добром расположењу, кроз одлично осмишљене и вођене садржаје водиле су нас предавачи Лидија Виденовић, Славица Николић и Наташа Белић.

 

 

 

 
 
   
 
Copyright© 2012
design by Normareclamare